het wapen van galder terras

UPDATE 05-06-2021

We zijn blij dat we vanaf zaterdag 5 juni weer meer mogen in de horeca. Helaas nog wel onder een paar corona restricties .Wij zullen ons best doen de komende tijd onze gasten zo goed mogelijk te ontvangen want we hebben jullie echt enorm gemist! 

Openingstijden.

We zijn met ons terras altijd geopend van woensdag t/m zondag mits de temperatuur en weersvoorspelling het toelaten. Anders zijn we beperkt open met alleen ons overdekte en verwarmde terras .Bij slechte en koude weersomstandigheden houden wij ons terras dicht en gaan we binnen in ons restaurant open. Het restaurant is voorlopig dus alleen open als het terras gesloten is. Helaas komt dit door een personeelstekort waardoor we niet het terras en restaurant kunnen openen.

 

Maandag     gesloten

Dinsdag       gesloten ( vanaf medio juni open)

Woensdag   11.00 – 18.00 uur

Donderdag  11.00 – 18.00 uur

Vrijdag         11.00 – 21.00 uur ( tot 19.30 uur keuken bestellingen doorgeven)

Zaterdag      10.30 – 21.00 uur ( tot 19.30 uur keuken bestellingen doorgeven)

Zondag        10.30 – 20.00 uur ( tot 19.00 uur keuken bestellingen doorgeven)

 

Afhalen/Takeaway.

We blijven doorgaan met onze afhaal/takeaway zoals de afgelopen maanden. Alleen de openingstijden zullen anders worden namelijk van 17.30 tot 19.15 uur. Ook zal er een nieuwe website en url komen waarop besteld kan worden. Er kan niet afgehaald worden zonder eerst online te bestellen. De nieuwe url voor te bestellen is www.bestellen.hetwapenvangalder.nl  of via www.hetwapenvangalder.nl/bestellenonline .We zullen voorlopig ook nog geen ijsverkoop doen. 

Reserveren.

Je kan je plaats reserveren op ons terras en restaurant door dit te doen via onze website, facebook of google. Maar wil je dit niet doen, dan kun je dit ook aan de deur doen onder het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw gastheer/gastvrouw naar een plekje begeleid.

De 10 “geboden” van ons Terras…

1. Houd 1,5 meter afstand.

Gezellig doen kan ook op 1,5 meter afstand, maar wel met maximaal 4 personen en 1,5 meter uit elkaar (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen). Zo kun je dus gewoon gezellig met je lief uit eten, je vader trakteren op een wijnproeverij, of met je beste vriend/vriendin het terras op. Alleen zit je bij dat laatste dan net iets verder uit elkaar. En geloof ons… Die carpaccio, biefstuk of salade smaakt net zo lekker als je 1,5 meter uit elkaar zit.

2. Reserveren is verplicht.

Voor een terrasbezoek en restaurant bezoek is reserveren verplicht. Dit kan natuurlijk heel handig en snel via onze site, google en facebook. Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken, dus reserveren kan zelfs aan de deur/ingang. Let dan wel even op! hier geldt dan het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw gastheer of gastvrouw naar je plekje begeleid.

3. De gezondheidscheck.

Aan elke gast stellen wij een aantal vragen m.b.t. je gezondheidstoestand. Kost misschien een minuutje langer, maar dan kun je daarna wel weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete salade! Dit kan ook online gedaan worden. Net zo makkelijk en dan hoeven wij al die handschriften niet te ontcijferen. zodat we meer tijd hebben om dat biertje te tappen

4. Neem plaats

Zo gastvrij is de horeca. We hebben nu voor alle gasten een zitplaats. Weliswaar verplicht, maar dat mag de pret niet drukken toch?! Op het terras en restaurant neem je dus plaats aan tafel. Staan is voorlopig helaas nog niet toegestaan.

En wil je even naar binnen voor toilet- en garderobe bezoek? Waan je dan op een Venetiaans bal en denk aan je ‘masker’, oftewel tover je meest charmante mondkapje uit je tassie. Dit is JOUW kans om te flaneren en een fashion-/ terras statement te maken. Want stiekem is dat toch wat we allemaal willen?! Zien en gezien worden op het terras!

5. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek.

Desinfecteer je handen bij de ingang van het terras en was je handen goed na het toiletbezoek.

6. Volg de aanwijzingen van het personeel op.

Wij kijken er ontzettend naar uit om alle gasten weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke tijd te bezorgen. Gun ons jouw liefste lach en medewerking, we hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug! 

  1. Elektronisch betalen.

Contactloos betalen om weer met elkaar in contact te komen? Ja dus! Gooi je pinpas en smartphone in de strijd. Lekker digitaal is in deze tijd heel sociaal! Wij gebruiken een QR code om uw bestelling te plaatsen op het terras. Zo wordt u nog beter en sneller geholpen. En helpt u ons ook heel erg.

8. Tafelbezetting.

Wij zijn horeca en staan voor “hoe meer zielen hoe meer vreugd” . Alleen zal nu de vreugde gedeeld moeten worden over diverse tafeltjes met onderling 1,5 meter afstand. De gezelligheid wordt er niet minder op en het biertje/wijntje smaakt er echt niet anders door. Het positieve is wel dat je nu meer ruimte mag claimen op het terras. De regel die wij van de overheid moeten handhaven is dat er altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden, met een maximum van 4 aan een tafel op 1,5 meter. De enige uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en onder een dak leven en kinderen t/m 12 jaar.. Hiervoor hebben we speciale familie tafels gemaakt voor ouders met kinderen.

9. Eten en Drinken.

Je komt op het terras om lekker te genieten van een drankje en/of hapje en sommige om te flaneren. Lekker genieten van een koud glas alcohol of fris en een zonnetje op je gezicht. Vanwege de restricties hebben wij helaas wel onze kaart moeten verkleinen. En enkele gerechten en dranken van het menu afgehaald. We hebben voldoende keuzes uit diverse soorten bier, wijn, frisdrank en eten dus u hoeft niet bang te zijn dat uw keuze er niet tussen staat. Want een terras is en blijft de plek om te genieten ook tijdens deze restricties. Wij zijn weer blij u van dienst te kunnen zijn.

10. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5 m afstand en de corona regels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd.

Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we snel weer lekker genieten.

Tot snel……

Kijk ook op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen voor alle info van de rijksoverheid.