Het Wapen van Galder, het bourgondisch hart van baronie Breda
Het bourgondisch hart van baronie Breda
Lekker <em>genieten</em> <br />aan de <em>Galderse Meren</em>.

Lekker genieten 
aan de Galderse Meren.

Of je er nu gaat zwemmen en zonnen in de zomer, suppen, wandelen of paardrijden. Elk seizoen valt er wel wat te beleven bij de Galderse Meren. Geniet van dit prachtige stukje natuur!

Ontstaan Galderse Meren.

De plassen zijn begin jaren 70 ontstaan als gevolg van zandwinning ten behoeve van de snelweg A16/E19 van Breda naar Antwerpen. In de jaren 80 is er nog zand gewonnen voor het deel van de A58 tussen knooppunt Sint Annabosch en knooppunt Galder. In de noordplas is zand gewonnen ten behoeve van woningbouw in Breda-Noord. De laatste zandwinning vond plaats in 1995.

 

Lekker uitwaaien!

Ook even lekker uitwaaien? Vanaf 1 oktober mag hier ook weer gewandeld worden met honden en kunnen ook onze trouwe viervoeters genieten van het strand en water. Maar ook kan er natuurlijk in de zomer genoten worden van de zon en kunt u een verfrissende duik nemen in het water. Heeft u na het uitwaaien lekkere trek gekregen? Vlakbij de Galderse Meren kunt u bij Het Wapen van Galder genieten van een lekker lunch of een diner. Maar ook even lekker borrelen is mogelijk!