Maandmenu junijuli - Het wapen van galder

Ons Maandmenu voor vrijdag 11 juni t/m zondag 11 juli

We mogen weer meer in horeca. De openingstijden zijn verruimd waardoor het gelukkig ook weer mogelijk wordt om avondeten te gaan serveren op ons terras en bij slecht/minder weer in ons vernieuwde restaurant. Wij houden een update bij op onze pagina www.hetwapenvangalder.nl/corona over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Voor de komende weken in juni en juli hebben we een speciale menukaart gemaakt met losse gerechten en met een 3 gangen keuzemenu v.a. 19,95. We zullen de komende tijd ons maand menukaart blijven veranderen om zodoende variatie in de kaart te houden en met de seizoenen mee te gaan. Natuurlijk hebben we ook kindergerechten.

Het maandmenu is nu ingestoken op de zomer en de grill. Alle gerechten zijn lekker zomers voor op het terras en bijna allemaal bereid vanaf de grill om dat extra zomers karakter mee te geven aan de gerechten.

3 Gangen keuze menu vanaf 19,95

U kunt in het maandmenu kiezen tussen verschillende 8 voorgerechten, 8 hoofdgerechten en 5 nagerechten. Het 3 gangen keuze menu is er al vanaf 19,95 . Hieronder vind u een uiteenzetting van al onze gerechten die opgenomen zijn in onze maandmenu t/m 11 juli. Voor kinderen hebben we natuurlijk kindergerechten

A la Carte/ Gerechten los bestellen

Wilt u niet uitgebreid een 3 gangen menu dan is het ook mogelijk de gerechten a la carte (los) te bestellen vanaf het maandmenu.

Bestellen en reserveren

U kunt tot 19.30 uur de bestelling op vrijdag, zaterdag en zondag aan de keuken doorgeven.  Zodoende is er tijd genoeg om rustig te eten. Reserveren is wel slim zodat u zeker weet dat u een geschikte plaats bij ons heeft. De reservering kunt u doen via onze website, facebook of via google.

Takeaway

We bieden het maandmenu ook aan via onze takeaway/ afhaal.  Bekijk hiervoor de pagina www.hetwapengalder.nl/bestellenonline om daar het menu en gerechten te bekijken en te bestellen.

Het Zomerse Maandmenu t/m 11 juli

Voorgerechten

  1. Zalmtartaar op een bedje van rucola met augurk, komkommer, rode ui, creme fraiche ,kappertjes, verse zalm stukjes en eigengemaakt rucolaolie. 9,95 (+4)
  2. Carpaccio. Verse carpaccio met rucola, pijnboompitten, rode ui, kappertjes, carpaccio dressing, Parmezaanse kaas en tomaat. 10,50 (+4,5)
  3. Gin Tonic Garnalen cocktail 2.0. Een nieuwe versie van de klassieker met natuurlijk garnalen op een bedje van avocado crème en sla. Limoen, tomaten blokjes en gemarineerde komkommer in de gin Tonic 10,95 (+5)
  4. Salade Caprese. Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is altijd heerlijk. Een frisse salade van mooie tomaten, mozzarella, basilicum, olijfolie, pijnboompitten en balsamico  9,95 (+4)
  5. Huisgemaakte bouillabaisse soep. Goedgevulde verse Franse vissoep . Deze klassieker serveren wij met verse molenaarsbrood en pittige rouille. 9,95 (+4)
  6. Plank met smeersels. Verse Molenaarsbrood met diverse soorten smeersel. 4,50
  7. Vitello Tonnato.  Dun gesneden kalfsvlees met vers gemaakte tonijn mayo , rucola en kappertjes 10,45 (+4,5)
  8. Tonijn Tataki. Dunne kort gegrilde tonijnstukjes met een soja sesam korstje. Op een bedje van wakame salade, limoen koriandersaus en glaze wasabi sojasaus.9,95 (+4)

 

Hoofdgerecht *

 

  1. Surf & Turf. Het beste van twee werelden. 2 gegrilde spiesen met gemarineerde gamba’s en biefstuk met knoflook , zuiden Europese kruiden en klein pepertje. 18,50 (+3,5)
  2. Hamburger het wapen. 200 gram rundvlees, met sla, tomaat, huisgemaakt saus, augurk, rode ui, plakjes bacon, jalenpeno’s en cheddar kaas. 15,50 (+1)
  3. Pasta truffel roomsaus met champignons/paddenstoelen, rucola en Parmezaanse kaas 13,95
  4. gegrilde zalm aio e Lemone. Een rub van verse knoflook, geraspte citroenschil en salie aangebracht op de grill . 21,50 (+6)
  5. Grote Gamba’s in olie met knoflook, een licht pitje van de grof gesneden rode pepers en de warme smaak van Provençaalse kruiden. 19,50 (+4)
  6. Gegrilde Biefstuk met Chimichurri . De verse Argentijnse kruidenmelange is gemaakt voor steaks en geeft het vlees een extraatje 17,50(+3)
  7. Gegrilde Tonijn steak op een bedje van met Siciliaanse salsa. De salsa bestaat oa uit tomaten, kappertjes, olijven, olie, knoflook, rozijnen. 18,95 (+4)
  8. Picanha Steak vanaf de grill. Picanha is een zeer mals en bijzonder stuk vlees. Het is de staartstuk van het rund. Dit deel van het rund is weinig in beweging, waardoor het werkelijk zo mals als boter is. Het vlees heeft de vorm van een driehoek, een prachtige rode kleur en een mooie dikke vetkap. Het vlees is mooi gemarmerd en tijdens de bereiding zal het vet wegsmelten. Waar door het vlees mals en nog smaakvoller wordt.  We serveren dit originele Braziliaans gerecht met  een overheerlijk Chimichurri. 24,50 (+9)
  • alle gerechten serveren wij met onze huisgemaakte verse friet en een zomerse salade.

 

Nagerecht

  1. Dame blanche   2 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus 5,95
  2. Tiramisu. authentieke huisgemaakte Italiaanse tiramisu 6,95 (0,75)
  3. Crème brulee. romige laag custard crème met daarop een knapperig laagje gekarameliseerde suiker. 5,95
  4. Chocolade mousse. Opgeklopte chocolade mousse gemaakt van echte Belgische chocolade. 5,95
  5. Panna Cotta met limoncello op een bodem van Cantuccini  koekjes . Frisse authentieke Italiaanse puddinkje van room, suiker, gelatine, limoncella, Cantuccini  en topping 6, 95

Natuurlijk hebben we ook kindergerechten.

Kinder voorgerecht

  1. kindergarnalen cocktail met garnalen, sla en cocktailsaus 6,50
  2. Tomatensoep 4,5
  3. smeersels met brood 3,5

Kinder Hoofdgerecht

  1. Frikandel, kroket of kipnuggets met friet en mayo 4,25
  2. Gamba’s in knoflook olie met friet 10,95
  3. Pasta Roomsaus met champignons 8,5

Kindernagerecht

  1. Dame blanche 2 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus 5,95
  2. Chocolade mousse. Opgeklopte chocolade mousse gemaakt van echte Belgische chocolade. 5,95
  3.  2 bollen ijs met slagroom 3,50