Al 349 dagen………….

Zolang hebben wij als Brabantse Horeca en evenementenbranche al last van alle corona maatregelen. Wij zijn dus al bijna een jaar dicht of beperkt open geweest. Kijkend naar de prognose zullen wij als horeca helaas ook voorlopig nog niet open gaan.

Ik denk dat een heleboel mensen niet weten wat voor impact dit heeft op je zaak en zeker ook op je privé leven. Wij prijzen ons zelf dan ook een beetje gelukkig met het feit dat wij 2 jaar geleden bij de overname de transitie hebben gemaakt met de zaak. Zodat we nu een beetje omzet kunnen halen uit het afhalen van gerechten. Want dit is wel een onze redding geweest.

De corona beperkingen laten zeker zijn sporen na in onze horeca branche. Gemiddeld heeft een horecazaak door corona nu een schuld van 90.000 euro en in Brabant zelf gem 100.000 euro ( zie artikel https://www.businessinsider.nl/horeca-restaurants-schulden-corona/ ) De overheids vergoedingen en regelingen klinken heel leuk in de media. Maar reëel komt het erop neer dan nog geen 10% van je kosten worden gedekt door de overheid. Dit zorgt ervoor dat bij de meeste ondernemers niet alleen de schade zakelijk is maar ook privé heftige sporen nalaat.

Maar je wilt als ondernemer gewoon graag “je ding” doen waarvoor je ondernemer bent geworden. En dat doet misschien nog wel het meest pijn. Het niet kunnen doen wat je zou willen doen en hoeveel energie het kost voor ondernemers om elke keer maar weer in onzekerheid te moeten leven. En dat je moet toekijken hoe je zaak “stil” staat…… Dit geldt uiteraard voor ondernemers in alle branches die verplicht gesloten zijn of te maken hebben met beperkingen.

Wij willen iedereen nogmaals bedanken die ons in de afgelopen 349 dagen hebben gesteund. Iedereen die heeft besteld, die een luisterend oor had, een attent berichtje stuurde en diegene die er gewoon waren voor ons. Dank jullie wel. Helaas zullen we jullie steun de komende maanden nog hard nodig hebben.